Składniki:
				
			- 125 g miękkiego masła
 - 1/2 szklanki cukru trzcinowego WM
 - 1 łyżka cukru wanilinowego WM
 - 2 jajka WM
 - 185 g mąki pszennej bio WM
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1/2 szklanki mleka
 
- Dżem truskawkowy bio WM
 - 250 g śmietany 36%
 - 200 g mascarpone
 - cukier puder ok 2 łyżek
 - świeże truskawki, listki mięty
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Formę na muffinki wypełnić 12 papilotkami.
 - Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, wymieszać, odstawić.
 - W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem trzcinowym i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.
 - Mieszankę mąki dodać w dwóch partiach do masy miksując na małych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników w jednolitą masę, razem z drugą porcją mąki dodać mleko.
 - Masą wypełnić papilotki do około 2/3 wysokości i wstawić do piekarnika. Piec przez 20-25 minut.
 - Upieczone muffinki odstawić do ostudzenia.
 - Za pomocą noża wyciąć kawałek na środku muffinki, napełnić dżemem truskawkowym bio i zamknąć odciętym kawałkiem ciasta.
 - Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem. Udekorować każdą muffinkę gotowym kremem, truskawką i miętą.