Składniki:
				
			- 2,5 kg cebuli
 - 8 łyżek masła WM
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 - 1 szklanka czerwonego wina ANTOINE BARRIER
 - 1/8 szklanki koncentratu pomidorowego TURINI
 - 2 główki czosnku
 - 2 liście laurowe
 - 3-4 kostki rosołowe RUSTICA
 - świeży tymianek
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 
- bagietka
 - ser Comte LES CROISES
 - mozarella LES CROISES
 
					Sposób przygotowania:
				
				Sposób przygotowania:
- Ściąć górę z główek czosnku, tak żeby odsłonić ząbki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, oprószyć solą, piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
 - Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki.
 - W dużym garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, oraz masło. Dorzucić cebulę i podsmażać, do momentu aż cebula zacznie się karmelizować (około 15 minut). Zmniejszyć ogień i smażyć dalej na małym ogniu, około godziny, aż cebula nabierze ciemnego, głębokiego koloru.
 - Po tym czasie zalać winem i gotować do czasu, aż większość płynu wyparuje.
 - Dodać koncentrat pomidorowy, wycisnąć upieczony czosnek, dodać liście laurowe i gałązki tymianku.
 - Z kostek bulionowych przygotować bulion, wlać do garnka, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 45 minut.
 - Po tym czasie przyprawić według smaku solą i pieprzem.
 - Porcję zupy przelać do naczyń żaroodpornych, na to ułożyć kawałki bagietki, posypać tartym serem oraz kawałkami mozzarelli, zapiekać w piekarniku z funkcją grilla około 3-4 minut.
 - Udekorować świeżym tymiankiem.