Składniki:
				
			- 350 g łososia
 - 250 g liści szpinaku
 - 150 g sera pleśniowego WM
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki sosu sojowego
 - 4 łyżki oliwy
 - sól
 - świeżo mielony pieprz
 - gałka muszkatołowa
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Łososia umyć, osuszyć i przekroić na 2 części. Przyprawić sosem sojowym i delikatnie natrzeć oliwą.
 - Grillować na patelni grillowej zaczynając od strony skóry. Po kilku minutach, kiedy skórka ładnie się zarumieni przewrócić łososia na drugą stronę i grillować jeszcze przez chwilę.
 - W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę. Czosnek pokroić w cienkie plasterki i przełożyć na rozgrzaną oliwę. Smażyć do zarumienienia czosnku, uważać żeby go nie przypalić. Dodać liście szpinaku i smażyć przez kilka minut. Szpinak zwiędnie i znacznie zmniejszy swoją objętość. Następnie dodać ser pokrojony na mniejsze kawałki i podsmażać jeszcze chwilę do rozpuszczenia się sera.
 - Na talerzu ułóż szpinak, a na nim kawałki łososia. Udekoruj plasterkami cytryny.