Składniki:
				
			- 230 g tartej marchewki
 - 3 jajka z chowu ściółkowego WIODĄCA MARKA
 - 100 g cukru trzcinowego TEVA
 - 110 g mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 łyżeczka sody
 - 75 g mielonych migdałów
 - 40 g masła
 - 60 g rodzynek TABLIER BLANC
 
- 150 g białego serka kremowego
 - 250 g mascarpone LES CROISES
 - 100 g cukru pudru
 
- 40 g wiórek kokosowych
 - 1 drażetka w kolorze różowym na nos
 - 2 cukierki na oczy (np. rodzynki w czekoladzie)
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
 - Jajka ubić z cukrem.
 - Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą korzenną.
 - Dodać mielone migdały i dokładnie wymieszać.
 - Do suchych składników dodać jajka z cukrem, oraz tartą marchewkę i rodzynki.
 - Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki.
 - Tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować cienką warstwą masła.
 - Na tortownicę wyłożyć ciasto.
 - Piec w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut. Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia.
 - Mascarpone utrzeć z serkiem i cukrem pudrem. Nie ucierać zbyt długo, tylko do połączenia i napuszenia się składników.
 - Ostudzone ciasto przekroić na pół. Za pomocą kremu skleić połówki ciasta tak, żeby utworzyły półkole i ułożyć na paterze.
 - Wyciąć kawałki ciasta na uszy ,obrócić i za pomocą kremu przykleić pionowo do ciasta tworząc uszy królika. Całość pokryć kremem, wyrównać i obsypać wiórkami kokosowymi. Z różowej drażetki utworzyć nos, a z czarnych oczy.