Składniki:
				
			- 400 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego BIO VILLAGE
 - 1 szklanka wody z gotowania makaronu
 - 200 g świeżego szpinaku
 - 1 opakowanie ricotty (250g) LES CROISES
 - 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 3 ząbki czosnku
 - skórka z 1 cytryny
 - 3 łyżki soku z cytryny
 - 1/2 szklanki sera Grana Padano LES CROISES
 - 2 piersi kurczaka
 - sól
 - pieprz
 - 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piersi z kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i 1 łyżką oliwy. Grillować na patelni grillowej z dwóch stron. Zdjąć z patelni i odstawić.
 - Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odstawić 1 szklankę wody z gotującego się makaronu.
 - W garnku którym gotował się makaron rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez około minutę. Dodać ugotowany makaron, ricottę, wodę z makaronu, szpinak, ser Grana Padano, skórkę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojonego w plasterki grillowanego kurczaka. Podawać z dodatkową porcją sera i plasterkami cytryny.