- 8
 - 35 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 szklanka mąki pszennej
 - pół szklanki mleka
 - pół łyżeczki sody oczyszczonej Tablier Blanc
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Tablier Blanc
 - 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
 - 1 jajko
 - 1 1/2 szklanki posiekanego szpinaku
 - 1 ząbek czosnku
 - dwie garście czarnych oliwek Rustica
 - 60 g sera feta Les Croises
 - sól i pieprz do smaku
 
Dodatkowo:
- świeży tymianek
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać posiekany czosnek i smażyć 30 sekund. Następnie dodać szpinak i smażyć chwilę aż liście szpinaku stracą swoją objętość.
 - W jednej misce wymieszać razem: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W drugiej misce wymieszać mleko, jajka i oliwę.
 - Ser feta pokruszyć, a oliwki przekroić na pół.
 - Mokre składniki wlać do suchych i mieszać. Dodać ostudzony czosnek, pokruszony ser feta oraz oliwki. Doprawić solą i pierzem. Masę przelać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Upieczone muffinki udekorować świeżym tymiankiem.