Składniki:
				
			- 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
 - 1/2 szklanki napoju na basie owsa NAT&VIE
 - 2 garści orzechów laskowych TABLIER BLANC
 - 2 łyżki oleju kokosowego
 - 4-5 łyżek kakao
 - 4-5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
 - szczypta cynamonu RUSTICA
 - 2 łyżek soku z cytryny
 
- gorzka czekolada EQUADOR
 - ziarenka granatu
 - orzechy laskowe
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Orzechy uprażyć na suchej patelni.
 - Fasolę z puszki dokładnie wypłukać i odsączyć na sicie.
 - Do miski blendera przełożyć fasolę, orzechy, kakao, cynamon i sok z cytryny.
 - Blendować do rozdrobnienia składników.
 - Następnie dodać olej kokosowy, oraz syrop klonowy i ponownie zmiksować.
 - Stopniowo dodawać napój owsiany, do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać więcej mleka. Mus może być lekko lejący, ale zgęstnieje jeszcze w lodówce.
 - Spróbować i w razie potrzeby doprawić wg własnego smaku.
 - Mus przełożyć do szklanych słoiczków i odstawić na kilka godzin do lodówki.
 - Gotowe porcje udekorować wiórkami tartej czekolady, ziarenkami granatu, oraz orzechami laskowymi.