Składniki

  • 250 g ziemniaków
  • 300 g fasolki zielonej
  • 1 brokuł
  • 2 czerwone papryki
  • 400 g kiełbasy czerwonej SAINT-AZAY
  • ¼ łyżeczki płatków chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki RUSTICA
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
  • 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
  • ¼ łyżeczki soli RUSTICA
  • ¼ łyżeczki pieprzu RUSTICA
  • 2 garści natki pietruszki
  • 2 garści sera Grana Padano LES CROISES

Sposób przygotowania

1.Piekarnik nagrzać do 210 stopni.  Ziemniaki obrać i pokroić w łódeczki. Paprykę pokroić w kostkę, brokuły rozdzielić na mniejsze różyczki, z fasoli odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki.

2. Warzywa i kiełbasę wymieszać z oliwą i przyprawami. Wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Piec 15 minut, następnie obrócić wszystkie składniki i piec kolejne 15 minut, aż warzywa i kiełbasa ładnie się zarumienią.

4. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i tartym serem.