Składniki:
				
			- 300 g świeżego szpinaku
 - 400 g truskawek
 - 3/4 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
 - 100 g sera feta LES CROISES
 
- 2 ząbki czosnku
 - 1/4 szklanki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
 - 4 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - 1 1/2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
 - 1/2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
 - 1 1/2 łyżki maku
 - 1/2 łyżeczki soli
 - świeżo mielony pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Truskawki obrać z szypułek i pokroić na 4 części. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i posiekać.
 - Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dressingu dokładnie razem wymieszać.
 - Na dużym półmisku ułożyć szpinak, kawałki truskawek, posypać orzechami pekan i rozkruszyć ser feta. Polać dressingiem.