Składniki:
				Krewetki:
			- 400 g krewetek PECHE OCEAN
 - 1 łyżka masła LES CROISES
 - 1 łyżka oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - Sól RUSTICA
 - Pieprz RUSTICA
 - 2 łyżki soku z cytryny
 
- 2 dojrzałe awokado
 - 2 pomidory
 - 1 ogórek zielony
 - 1 cebula czerwona
 - pół papryczki chilli
 - 1 pęczek świeżej kolendry
 
- 1/4 szklanki soku pomarańczowego JAFADEN
 - 3 łyżki soku z cytryny
 - 1 łyżeczka czosnku granulowanego RUSTICA
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka soli
 - 1 łyżeczka pieprzu
 - 3 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 
- Chipsy tortilla TABLES DU MONDE
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Na patelni rozgrzać oliwę z masłem . Na rozgrzany tłuszcz wrzucić oczyszczone krewetki. Smażyć około 2 minut z jednej strony i 1 minuty z drugiej strony. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zdjąć z patelni i ostudzić. Ostudzone krewetki pokroić na mniejsze kawałki.
 - Pomidory pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Ogórka przekroić na pół, łyżką wydrążyć pestki i również pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a chilli na cienkie plasterki. Posiekać kolendre. Składniki przełożyć do dużej miski, dodać pokrojone wcześniej krewetki, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę awokado i delikatnie wymieszać.
 - Przygotować dressing: Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do szklanki, dodać pozostałe składniki dressingu i dokładnie wymieszać.
 - Połączyć dressing z salsą. Na dnie miski w której będziemy serwować salsę umieścić pestki z awokado, przykryć salsą. Dzięki temu awokado dłużej pozostanie ładnie zielone.
 - Podawać z chipsami tortilla.