- 4
- 30 minut
Składniki:
- ciasto bezglutenowe na pizzę CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
- 200 g serka kremowego
- 100 g jogurtu greckiego DELISSE
- sól
- pieprz
- 200 g łososia wędzonego RONDE DES MERS
- 2 garści kaparów RUSTICA
- 2 szalotki
- ½ pęczka koperku
- ½ cebuli czerwonej
- 100 g rukoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 1 cytryna
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt prostokąta. Za pomocą widelca zrobić w cieście dziurki, a następnie posmarować ciasto oliwą. Piec około 10 minut.
2.W międzyczasie przygotować serek: Ser wymieszać z jogurtem, dodać posiekane szalotki oraz koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Wystudzoną foccacię posmarować serkiem. Na wierzchu ułożyć plasterki łososia, piórka czerwonej cebuli, kapary oraz rukolę.
4.Przed podaniem skropić sokiem z cytryny