Składniki

  • ciasto bezglutenowe na pizzę CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 200 g serka kremowego
  • 100 g jogurtu greckiego DELISSE
  • sól
  • pieprz
  • 200 g łososia wędzonego RONDE DES MERS
  • 2 garści kaparów RUSTICA
  • 2 szalotki
  • ½ pęczka koperku
  • ½ cebuli czerwonej
  • 100 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania

1.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt prostokąta. Za pomocą widelca zrobić w cieście dziurki, a następnie posmarować ciasto oliwą. Piec około 10 minut.

2.W międzyczasie przygotować serek: Ser wymieszać z jogurtem, dodać posiekane szalotki oraz koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3.Wystudzoną foccacię posmarować serkiem. Na wierzchu ułożyć plasterki łososia, piórka czerwonej cebuli, kapary oraz rukolę.

4.Przed podaniem skropić sokiem z cytryny