Składniki:
				
			- 3 ziemniaki
 - 3 marchewki
 - 1 pietruszka
 - mały kawałek selera
 - biała część pora
 - 2 jajka POLSKA KURKA
 - 1 jabłko
 - 3 ogórki kiszone
 - 2 buraczki
 - 300 g filetów śledziowych z oleju RONDE DES MERS
 - sok z 1/4 cytryny
 - 2 łyżki octu jabłkowego RUSTICA
 - 1 szklanka majonezu RUSTICA
 - 2 łyżeczki musztardy dijon RUSTICA
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera ugotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia.
 - W osobnym garnku ugotować buraczki. Ugotować jajka na twardo
 - Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę. Jajka również obrać i pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużej miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, ogórki kiszone również pokroić w kostkę.
 - Filety śledziowe odsączyć z zalewy. Pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny i octem jabłkowym i odstawić na pół godziny.
 - Po tym czasie śledzie dołożyć do pozostałych składników. Dodać majonez i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
 - Odłożyć do lodówki na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.
 - Podawać z ulubionym pieczywem.