Składniki:
				Kruchy spód:
			- 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego do tarty TABLIER BLANC
 
Nadzienie:
- 2 pory
 - 2 łyżki masła
 - 150 g sera Gorgonzola LES CROISES
 - 1 łyżka miodu wielokwiatowego NID D’ABEILLE
 - 250 g śmietanki 30%
 - 2 jajka WIODĄCA MARKA
 - sól i pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Płatem kruchego ciasta wyłożyć nasmarowany masłem spód formy na tartę o średnicy ok.23 cm i dokładnie docisnąć do dna i boków. Nakłute widelcem ciasto piec około 15 minut, aż będzie złociste. Wyjąć ciasto z piekarnika i zmniejszyć temperaturę pieczenia do 180 stopni. - W międzyczasie przygotować nadzienie tarty. Białą część pora posiekać i dusić na rozgrzanym na patelni maśle, aż będzie miękka. Przyprawić solą i pieprzem.
 - Na podpieczonym kruchym spodzie rozsmarować miód i ułożyć na nim pory oraz pokruszony ser Gorgonzola. Śmietankę wymieszać z rozkłóconymi jajkami i wylać na tartę. Piec ok. 25 minut, aż masa śmietanowo-jajeczna zetnie się. Przed podaniem posypać ulubionymi ziołami.